Medikal Estetik

MEDİKAL CİLT BAKIMI
Medikal cilt bakımı, dermokozmetik ürünlerle yapılan cildin canlılığını tekrar kazandırmaya, ciltte biriken yağ, siyah nokta, makyaj artıkları gibi cildin solgun görünmesine neden olan etkenlerden arındırmaya yönelik işlemlerden oluşur.
Cilt Bakım Süreci
Medikal cilt bakımı uygulamasında öncelikle cilt analizi ile cilt ihtiyaçlarının belirlenmesi sağlanır.
Cilt yağ, makyaj artıkları vs. etkenlerden temizlenerek bitkisel peeling için sağlıklı bir ortam oluşturulur. Bitkisel dermokozmetik ürünlerle hafif bir soyma işlemi ile cilt ölü hücrelerden arındırılır.
Buhar terapi ile cildin gözeneklerinin açılması ve cildin yumuşaması sağlanır. Siyah nokta ve yağ butonlarının ciltten uzaklaştırılmasından sonra cilt yüksek frekans verilerek derin dezenfeksiyon sağlanır.
Nemlendirici ve besleyici bakım maskesi ile cilt bakımı işlemi sonlandırılır. Süreç içerisinde ihtiyaç duyulması durumunda cildin yapısına göre ek bakım ve tedavi işlemleri uygulanabilir.

Dolgu ve Botox


Botoks ve dolgu uygulamaları son zamanlarda artış göstermiştir. Bayanların yanında erkek hastaların da bu konuda istekli oldukları bir gerçek. Özellikle 40-50 yaş grubu erkeklerde, alt kademelerden yükselmekte olan genç kuşak ile rekabet isteği botoks-dolgu gibi ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerine başvuran sayısını yukarı taşıyan etkenlerden sadece biri.
Cilt kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Kimi daha erken kimileri ise daha geç yaşlanma belirtileri göstermektedir. Kırışıklıklar her ne kadar bakınca bir gibi görünse de oluşum şekline göre yüz mimikleriyle oluşan kırışıklıklar ve yerçekimi ve cildin sarkmasından ortaya çıkan kırışıklıklar olarak değerlendirilmektedir.
Hangi Dolgu Maddesi Daha Güvenli?
Eğer bir kırışık doldurulacak ise hyaluronik asit ve kalsiyum apatit içeren ürünler en güvenli olanlarıdır. Bunlar vücuda enjekte edildikten bir süre sonra eriyip kaybolmaktadırlar. Hastaların kalıcı dolgu maddelerinden uzak durup daha güvenli olan ve ilerde problem yaratmayan hyaluronik asit ve kalsiyum apatit içeren ürünleri, ile kırışiklarının giderilmesi yöntemini tercih etmeleridir.
Botoks kullanım alanları:
- Alın çizgileri
- Kaş çatma çizgileri
- Göz dış kısmındaki kazayağı çizgileri
- Üst dudak üzeri kırışıklıklar
- Kaş kaldırma
- Burun sırtı çizgileri
- Düşük ağız kenarları
- Boyun kırışıklıkları
- Boyun bantları
- El ve koltuk altı terlemesi
- Migren türü baş ağrıları
- Çiğneme kası hipertrofisi

Dermaroller


Dermaroller cihazı bir silindir üzerinde sıralanmış mikroiğneleri bulunan bir tedavi aracıdır. Standart dermarollerda 0.1 mm çapında uzunlukları 0.5 ile 2 mm arasında değişen 8 sıra halinde toplam 192 adet mikroiğne bulunur. Bu silindir deri üzerinde hareket ettirilerek mikrokanallar açılır.
Kullanım alanları
- Akne tedavisi
- Melasma ve diğer hiperpigmente cilt lekelerinin tedavisi
- İnce kırışıklıkların giderilmesi
- Gözenek sıkılaştırılması
- Çatlak tedavisi
- Saç dökülmesi
- Yara ve yanık izlerinin tedavisi
Uygulama nasıl yapılır?
Uygulama bölgesinin antiseptikle temizlenmesinden sonra dermaroller ile cilde hafif basınç uygulanarak (252 gr) yıldız şeklinde ortalama 10-15 kere cilde uygulama yapılır. Bu uygulama ile ciltte her bir santimetrekarede ortalama 250-400 adet mikrokanal açılır. Akne ve yanık izlerinde ve çatlak tedavisinde 1.5 mm ve 2 mm, ince kırışıklıklarda ve leke tedavisinde 0.5 mm'lik iğneler tercih edilir.
Uygulama sonrası endikasyona göre çeşitli tedavi edici serumlar uygulanabilir. İz tedavisinde hyalüronik asit leke tedavisinde ise leke açıcı serumlar (arbutin, kojik asit vb içeren serumlar) kullanılır. Mikrokanallar 15 dakika içinde kapanacağından ürün uygulaması ilk 15 dakika içinde yapılmalıdır.
Yan Etki
Tüm cilt tiplerinde uygun bir uygulama olan bu tedavi sonrası genellikle birkaç saatte geçen kızarıklık oluşur. En önemli avantajı güneş hassasiyetine yol açmadığı içim yaz aylarında da uygulanabilir